Strona glówna  •  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj 

UWAGA TYLKO TERAZ MOŻESZ ZAMIEŚCIĆ SWOJE OGŁOSZENIE ZA DARMO!

Jak zamieścić ogłoszenie?

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: PoKeMoN
2010-05-23, 14:57
Polska Telewizja UK - Polsat, Telewizja N, TNK Instalacje
Autor Wiadomość
PoKeMoN
Administrator

Wysłany: 2010-05-21, 00:23   Polska Telewizja UK - Polsat, Telewizja N, TNK Instalacje

Przypominam, że korzystanie z usług Telewizji Nowej Generacji N, poza granicami Polski jest łamaniem regulaminu.Nie wiem jak się to ma do do cyfry i polsatu ,ale pewnie tak samo.Po drugie OPCJONALNIE PISZEMY PRZEZ ,,J,, NIE PRZEZ ,,I,,
.PONIŻEJ ARTYKUŁ DO POCZYTANIA
cyfra+
http://www.cyfra.tv/regulamin.pdf
Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej
Polskiej.

Odbiór programu z N-ki poza granicami kraju jest naruszeniem regulaminu, bo ITI ma wykupione prawa do różnych tranmisji tylko na teren Polski.

Cyfra Plus - nielegalna za granicą

Dziesiątki tysięcy Polaków w Irlandii za pomocą m.in. Cyfry Plus ogląda polskie programy. Zapewne niewielu z nich zdaje sobie sprawę z tego, ze... łamie prawo.

Dlaczego? Wystarczy zwrócić uwagę na art.4. paragraf 2, punkt 1 "REGULAMINU UMOWY O ABONAMENT" obowiązującej w Cyfrze Plus (całość w postaci pliku pdf jest do pobrania: http://www.cyfraplus.pl/u...ystrybucja.pdf) który mówi:

Art.4. paragraf 2, punkt 1
§ 2. Korzystanie ze Sprzętu przez Abonenta.
1. Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

Czy w związku z tym ci, którzy korzystają z Cyfry Plus za granicą łamią prawo? Niestety, tak. Odpowiednie przepisy można by wywieść choćby z ogólnych przepisów kodeksu cywilnego...

Cyfra Plus ustaliła swój regulamin zapewne na podstawie danych jej licencji. Prawdopodobnie Cyfra Plus ma prawo do nadawania programów tylko na terenie RP, dlatego tez - nie mając technicznych możliwości do ograniczenia odbioru sygnału tylko na tym terenie - zabroniła w swoim regulaminie wywozu sprzętu za granice. Włodarze Cyfry Plus doskonale wiedzą, ze dziesiątki tysięcy Polaków korzysta z niej za granica. I chyba nic w tym kierunku nie robi. Natomiast licencjonodawcy maja prawo żądać zapłaty za swoje prawa.

Cyfra Plus powinna zmienić regulamin i nie narażać swoich klientów na łamanie prawa.

Prawdopodobnie będzie się to wiązało z koniecznością rozszerzenia licencji, jakie zostały udzielone Cyfrze Plus przez właścicieli praw do programów, filmów, transmisji, itp. - ale to już jest zmartwienie Cyfry Plus, a nie jej klientów. Jeżeli będą się z tym wiązały wyższe opłaty - to jest tez zmartwienie Cyfry Plus, bo wtedy klienci mogą wybrać tańszych "dostawców" polskiej tv.

Natomiast jeżeli właściciele Cyfry Plus wiedzą o tym (a wiedzą na pewno, stad ten zapis w jej regulaminie) ze dziesiątki tysięcy Polaków ogląda ja za granica, i sami czerpiąc z tego materialne korzyści przerzuca poprzez zapis w regulaminie odpowiedzialność prawna na tychże Polaków - to cos tu jest nie tak...

Dochodzi do paradoksu: sprzedawca sprzedaje klientowi sprzęt, którego - wg regulaminu określonego przez firmę tegoż sprzedawcy - klient nie ma prawa używać (za granica)...

Ot, Paragraf 22. Wersja polska. Jak na razie - legalne oglądanie polskich programów za pomocą Cyfry Plus jest możliwe za granicą jedynie na terytorium polskich ambasad, które wg przepisów stanowi część terytorium RP.

Piotr Słotwiński
http://www.PiotrSlotwinski.blogspot.com
Ostatnio zmieniony przez PoKeMoN 2010-05-23, 14:56, w całości zmieniany 1 raz  

PoKeMoN
Administrator

Wysłany: 2010-05-21, 00:26   

także bardzo proszę o skorygowanie treści ogłoszenia,podanie linku do swojej strony w ogłoszeniu itp. ale tak żeby było to zgodne z regulaminem i prawem.W innym przypadku będziemy musieli usunąć ogłoszenie
pozdrawiam

PolskaTelewizja 
User
Polska Telewizja UK

Wysłany: 2010-05-21, 02:00   Polska Telewizja w UK

Witam,

Tysiące Polaków ogląda Polską telewizje na wyspie, nieważne czy przywiezli ją z polski czy kupili tutaj, jeśli nie podoba ci sie moje ogłoszenie mozesz je sciągnąć z forum. Ale nie zabronisz Polakom oglądać Polskiej TV na obczyźnie.

pozdrawiam
Artur
PolskaTelewizja.info

robo 
Redaktor

Wysłany: 2010-05-21, 10:25   

Witam
1.
Naszym zamierzeniem nie jest zabranianie nikomu A W SZCZEGÓLNOŚCI POLAKOM oglądania telewizji przywiezionej z Polski czy kupionej w UK
2
Chcę mieć tylko porządek pod względem prawnym i formalnym na naszej stronie dlatego zwróciłem się z grzeczną prośbą o zmianę treści ogłoszenia.Napisałem to w sposób delikatny i grzeczny.
Reklamę można zrobić w ten sposób żeby informowała o tym samym a jednocześnie nie łamała regulaminów i prawa,ALE DO TEGO TRZEBA TROSZKĘ DOROSNĄĆ
3
Ogólnie macie Państwo rację nie podoba mi się to ogłoszenie i zgodnie z sugestią usunę ogłoszenie.
4
Jak Państwo zmienią treść -zapraszam ,nawet mogę zamieścić je na stronę główną,bo zależy nam na pomaganiu rodakom i promowaniu polskich usług
pozdrawiam

PolskaTelewizja 
User
Polska Telewizja UK

Wysłany: 2010-05-21, 22:22   

Witam

Przepraszam może trochę przesadziłem z tym zabranianiem oglądania telewizji ale do tej pory nie spotkałem się z takim podejściem do tematu, mam swoje ogłoszenia na wielu forach i stronach i nie miale tego typu problemu. Ok postaram się coś zmienić, ewentulanie czy mógłby zostać tylko jeden plik graficzny który był, czyli:

http://sokol.dobrynet.pl/4.jpg

pozdrawiam Artur
PolskaTelewizja.info

robo 
Redaktor

Wysłany: 2010-05-23, 01:23   

proszę wrzucić ten plik graficzny jest ok. nikomu nie powinno przeszkadzać a swoje przesłanie niesie
pozdrawiam

PoKeMoN
Administrator

Wysłany: 2010-05-23, 14:57   

Wklejony. Zamykam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Opcje 
Zezwolenia Opcje